Joey van den Beuken Koning St. Hubertus 2015.

 

Afgelopen zaterdag met het Koningschieten waren de weersomstandigheden erg wisselvallig: weliswaar een redelijk temperatuurtje, maar regen en zonneschijn wisselden elkaar continu af. Door de grote buienkans liet de belangstelling vanuit de gemeenschap toch enigszins te wensen over. Echter werd door diegenen die wel acte de présence gaven vol enthousiasme  mee geschoten om een van de drie koningschappen te bemachtigen. Bij de schutters werd door 10 personen om de eer gestreden. Bij het 91sterake schot door de nog zittende koning Hans Wulms tolde de vogel om zijn as, maar hij tuimelde niet. Het 92ste  schot viel ten beurt aan de aanstaande schoonzoon van Hans en deze knal gaf de vogel zijn genadeschot. Joey van den Beuken ging met de eer strijken en mag zich in 2015 tooien met het koningszilver van St. Hubertus. Extra franje aan dit koningschap: Lynn Wulms, dochter van Hans en in 2014 zijn koningin, is in 2015 wederom koningin, nu echter aan de arm van haar aanstaande Joey. De schutterstraditie is diepgeworteld in de familie Wulms en met Joey wordt een nieuwe telg toegevoegd, aan wat met recht een schuttersgeslacht genoemd mag worden. Bij het korps werd door 13 personen deelgenomen. Na113 schoten viel de eer te beurt aan Henk Thijssen, al ruim meer dan 40 jaar lid van St. Hubertus. Na in 2013 de titel ook al eens bemachtigd te hebben, mag hij zich in 2015 wederom Korpskoning noemen.

Bij de burgers werd door 9 deelnemers gestreden om de titel. Na een lange strijd werd de vogel los geschoten, maar het duurde nog ruim een half uur voordat Paul Pennings met schot nummer 121 de vogel naar beneden haalde en zich Burgerkoning mag noemen. Daar bovenop wordt deze eer nog eens bekroond met een jaar gratis lidmaatschap van St. Hubertus.

Alle drie de koningen van harte proficiat gewenst namens St. Hubertus. 

Het nieuws in Limburg

Lid worden?

Lid worden? Dat kan!

Als u lid wilt worden van onze vereniging, verzoeken we u vriendelijk contact op te nemen met de desbetreffende persoon.

Ook sponseren?

Het blijft lastig voor een vereniging als Schutterij, Fluit- en Tamboerkorps St. Hubertus Kessel te blijven bestaan. Daarom zijn we altijd op zoek naar mensen / bedrijven die onze vereniging willen steunen. Denkt u dat wij iets voor elkaar kunnen betekenen, neem dan vrijblijvend contact op met de voorzitter.