Historie

Geachte lezer,

Op deze pagina willen wij u graag berichten over de rijke historie van

Schutterij, Fluit- en Tamboerkorps St. Hubertus Kessel

Schutterij St. Hubertus werd opgericht op 8 februari 1885 en viert in 2010 haar 125 jarig bestaansfeest de vereniging telt op dit moment 60 leden.

Ze werd opgericht omdat de toen bestaande schutterij St. Sebastianus niet meer actief was in het schieten en er ook behoefte was aan een ziekenkas, waar men een uitkering kreeg bij ziekte en overlijden de bijdrage was 5 cent per week.De eerste President was H Timmermans en stond het lidmaatschap alleen maar open voor mannelijke leden en pas in de jaren 70 mochten ook vrouwen lid worden na hevige discussies tussen de toenmalige voorzitter en de burgemeester. Vanaf de oprichting heeft St. Hubertus zich bezig gehouden met de representatie van de Kesselse gemeenschap en wordt er tot op heden deelgenomen aan alle festiviteiten zowel bij het schieten evenals de kerkelijke en gemeenschappelijke festiviteiten .

De hoogtepunten voor de schutters zijn jaarlijks het OLS de bondsfeesten en zeer zeker het Koningsschieten op de laatste zaterdag in april. St. Hubertus is lid van de bond Juliana waar 3 x per jaar een Bondsfeest wordt georganiseerd en waar onze schutters regelmatig succesvol zijn gezien de volle prijzenkast in ons clublokaal en ook op het OLS dringt men vaak door tot het kavelen met als hoogtepunt de 8e plaats op het OLS in Beesel.
Ook het jaarlijkse mini ols wat georganiseerd wordt op ons schietterrein " De Witmaeker " voor de Kesselse verenigingen en bevolking is een hoogtepunt in het schietseizoen.

Het Fluit en Tamboerkorps is in 1948 opgericht door de toenmalige voorzitter Th Reinders, P Relouw en G Vestjens, er mochten allen maar mannen lid worden zoals boven beschreven pas in de jaren mochten ook vrouwen lid worden. Het Fluiterkorps zoals men in de volksmond zegt heeft vele hoogtepunten gekend maar ook dieptepunten.Talloze prijzen werden in de wacht gesleept op de diverse wedstrijden een hoogtepunt is ongetwijfeld de 1e prijs in 1958 op het WMC te Kerkrade olv instructeur Gijsen en Tamboer Maître J Wulms in de volksmond genoemd "de kuik " in 1966 werd het korps Limburgs Kampioen. In 1973 werd het olv instructeur L Sitsen Landskampioen, en in de jaren 93,98 en 2003 olv van instructeur G Janssen zowel Limburgs als Ned Kampioen met als hoogtepunt 2003 toen in de hoogste divisie de titel werd behaald met lof der jury.

Sinds december 2007 staat het korps olv L Sitsen en bij de leerlingen is dit J Vercoulen. Naast het deelnemen met de schutters aan de diverse feesten worden er vaak concerten gegeven. Ieder jaar op 2e kerstdag wordt de H Mis opgeluisterd de communicantjes naar de kerk begeleidt en de Fancy-Fair in Kessel-Eik wordt muzikaal geopend. U ziet Schutterij, Fluit en Tamboerkorps is een vereniging die bruist van de activiteiten

Lid worden?

Lid worden? Dat kan!

Als u lid wilt worden van onze vereniging, verzoeken we u vriendelijk contact op te nemen met de desbetreffende persoon.

Ook sponseren?

Het blijft lastig voor een vereniging als Schutterij, Fluit- en Tamboerkorps St. Hubertus Kessel te blijven bestaan. Daarom zijn we altijd op zoek naar mensen / bedrijven die onze vereniging willen steunen. Denkt u dat wij iets voor elkaar kunnen betekenen, neem dan vrijblijvend contact op met de voorzitter.