Afgelopen zondag 8 juli werd door het muziekkorps van St. Hubertus olv Instructeur Roy Derks en Tambour-Maître Herm Nijssen deelgenomen aan het 3e Euregio musikfest in Saffelen Duitsland. Ondanks het slechte weer bij vertrek uit Kessel waren er toch verschillende supporters meegereisd. Bij aankomst in Saeffelen scheen de zon weer na met muziek de Feesttent te zijn ingegaan werden we verwelkomd door de voorzitter van de organiserende vereniging Spielmannszug uit Saffelen 1921 E.V.. aansluitend vond de optocht plaats met op het laatst de parade. Maar het helaas net toen de optocht was gestart kwam er een grote plensbui en werd hij stilgelegd. Na een onderbreking van een kwartier werd de optocht herstart hij was wel ingekort om het tijdschema niet te laten uitlopen. Daarna werd in de feesttent gestreden om de Selfkant Plaquette hieraan mochten alleen deel nemen de korpsen uit de Selfkant. Voor de overige korpsen was er een internationale wedstrijd, St. Hubertus had van tevoren besloten om wel op te treden maar zich niet te laten beoordelen. Maar in de feesttent kwam de vraag van de Instructeur van Saeffelen om dit toch te doen. Ondanks het feit dat we nog niet zo lang bezig zijn met de mars Festivo werd er besloten om mee te doen. En het resultaat mocht er best wezen na een wat aarzelend begin werd er toch mooi gespeeld en bij de beoordeling hadden we in alle rubrieken een acht en tweemaal een achtalf. Na afloop bij de prijs uireiking werd dit beloond met de derde plaats en een beker. Ondanks het af en toe slechte weer was het een geslaagde dag en zeer zeker voor herhaling vatbaar.

Het nieuws in Limburg

Lid worden?

Lid worden? Dat kan!

Als u lid wilt worden van onze vereniging, verzoeken we u vriendelijk contact op te nemen met de desbetreffende persoon.

Ook sponseren?

Het blijft lastig voor een vereniging als Schutterij, Fluit- en Tamboerkorps St. Hubertus Kessel te blijven bestaan. Daarom zijn we altijd op zoek naar mensen / bedrijven die onze vereniging willen steunen. Denkt u dat wij iets voor elkaar kunnen betekenen, neem dan vrijblijvend contact op met de voorzitter.