Na in 2010 reeds gehuldigd te zijn met zijn 50-jarig lidmaatschap en met het ontvangen van een Koninklijke Onderscheiding, viel de voorzitter van St. Hubertus Kessel, Ton Bol, wederom een grote eer te beurt.

Op voorspraak van de Bond Juliana werd Ton genomineerd voor een andere hoge decoratie en na ampel beraad heeft het Kapittel van de Orde, dewelke deze onderscheiding uitreikt, hierin positief beslist.

Zondag 23 januari vond in de parochiekerk te Stramproy de ceremonie plaats met de investituur van Ton Bol als "Schutbroeder" in "De Edele Eed-Broederschap van de Soevereine Orde van de Rode Leeuw van Limburg en de Heilige Sebastianus". Deze onderscheiding valt slechts weinigen ten eer, en wordt uitsluitend toegekend aan personen in binnen- en buitenland, die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor het schutters- en gildewezen. Ten overstaan van de Grootmeester van de Orde legde Ton de beloften af, - "voor Outer, Haerdt en Troon"-, en mocht hij deze hoge onderscheiding ontvangen. Na het aansluitende feestelijk samenzijn, kreeg de gedecoreerde in het clublokaal De Witmaeker te Kessel namens St. Hubertus een receptie aangeboden, alwaar velen hem kwamen feliciteren. Namens Ton en de vereniging iedereen bedankt voor het opluisteren van deze heuglijke dag.

Ton en echtgenote Annie, namens St. Hubertus nogmaals van harte proficiat gewenst.

ton_onderscheiding

Het nieuws in Limburg

Lid worden?

Lid worden? Dat kan!

Als u lid wilt worden van onze vereniging, verzoeken we u vriendelijk contact op te nemen met de desbetreffende persoon.

Ook sponseren?

Het blijft lastig voor een vereniging als Schutterij, Fluit- en Tamboerkorps St. Hubertus Kessel te blijven bestaan. Daarom zijn we altijd op zoek naar mensen / bedrijven die onze vereniging willen steunen. Denkt u dat wij iets voor elkaar kunnen betekenen, neem dan vrijblijvend contact op met de voorzitter.