Zaterdag 30 april hield Schutterij, Fluit en Tamboerkorps St. Hubertus weer het traditionele Koningschieten. Om 13.30 uur verzamelden de leden zich bij clublokaal “ De Boesjer “ waarna de genodigden en de zittende koning Joey van den Beuken werden afgehaald. Na aankomst op het schietterrein “ De Witmaeker “ en de openingswoorden en schoten werd om ± 16.00 gestart met de strijd onder de schietbomen. De weersomstandigheden waren erg wisselvallig en frisjes te noemen. Door de grote buienkans liet de belangstelling vanuit de gemeenschap toch enigszins te wensen over. Echter werd door diegenen die wel acte de présence gaven vol enthousiasme  mee geschoten om een van de drie koningschappen te bemachtigen.

Bij de schutters werd door 9 personen om de eer gestreden. Met het 82ste  schot gaf de vogel zich gewonnen. Albert van Emden ging met de eer strijken en mag zich in 2016 tooien met het koningszilver van St. Hubertus. Extra franje aan dit koningschap: aan Albert z’n zijde prijkt als koningin niemand anders dan Annie van de Winkel. 

Bij het korps werd door 8 personen deelgenomen. Na 76 schoten viel de eer te beurt aan Roy Derks, onze dirigent.

Bij de burgers werd door slechts 5 deelnemers gestreden om de titel. Na een lange strijd tuimelde de vogel naar beneden. Een van de trouwste bezoekers van ons clubhome wist met het 90ste schot het burgerkoningschap te bemachtigen: Jos Scheenen, bijgenaamd Gento, gaat met de eer strijken. Daar bovenop wordt deze eer nog eens bekroond met een jaar gratis lidmaatschap van St. Hubertus.

Alle drie de koningen van harte proficiat gewenst namens St. Hubertus.

 

Het nieuws in Limburg

Lid worden?

Lid worden? Dat kan!

Als u lid wilt worden van onze vereniging, verzoeken we u vriendelijk contact op te nemen met de desbetreffende persoon.

Ook sponseren?

Het blijft lastig voor een vereniging als Schutterij, Fluit- en Tamboerkorps St. Hubertus Kessel te blijven bestaan. Daarom zijn we altijd op zoek naar mensen / bedrijven die onze vereniging willen steunen. Denkt u dat wij iets voor elkaar kunnen betekenen, neem dan vrijblijvend contact op met de voorzitter.